De kracht van fruit. Framboos of bramen: welke gezichtsolie kies je?

Door Tess van Dijk


Natuurlijke oliën zijn een oplossing tegen alles. Klinkt dat als een cliché? Waarschijnlijk, maar de werking is zeker niet zo banaal. Afgezien van haar- en lichaamsverzorging zijn oliën ook heel goed voor de gezichtshuid. Er is geen enkel ander gezichtsserum dat zich kan meten met wat natuurlijke oliën kunnen doen. Ze kunnen dienstdoen als basis voor make-up of als dag/nachtcrème. Met natuurlijke oliën kun je make-up verwijderen of een lippenbalsem vervangen. Maar hoe koop ik een goede gezichtsolie? Er zijn immers tal van dergelijke producten beschikbaar. De waarheid is dat de oliën die bekend staan om hun sterke huidverzorgende en revitaliserende werking vooral oliën zijn uit fruitpitten worden geëxtraheerd. Vandaag gaan we kennismaken met twee fruitoliën in het bijzonder: frambozenzaadolie en bramenzaadolie. Welke ga jij kiezen om je gezicht te conditioneren?

Bramenzaadolie: Eigenschappen, Werking, Opmerkingen

Allereerst is bramenzaadolie geschikt voor alle huidtypen. Dit is een krachtige cosmetica: het bevat anti-oxidanten, vitamine C en E die ervoor zorgen dat het gezicht jong blijft, bètacaroteen, dat de huidverouderingsprocessen vertraagt en beschermt tegen waterverlies van de opperhuid, en zelfs de teint.

Bramenzaadolie werkt vooral goed bij het couperose huidtype. De olie versterkt en sluit de bloedvaten af, maakt de huidskleur gelijkmatiger en verbetert de teint, voorkomt verkleuringen en rosacea. Ook gaat deze natuurlijke fruitolie huidpigmentatieproblemen tegen.

Een ander belangrijk ding is dat bramenzaadolie nuttig is voor de behandeling van de vette en acne-gevoelige huid. Het brengt de talgproductie in balans, bestrijdt de vette huid zonder de huid te laten uitdrogen, omdat het typisch is voor veel van dit soort producten. Door bramenzaadolie worden de huidporiën minder zichtbaar, de huid wordt gladder en alle acnevlekken zijn eindelijk genezen.

Olie gewonnen uit bramenzaad krijgt veel positieve reacties. Het wordt beschouwd als een van de sterkste anti-oxidanten wanneer het op het gezicht wordt aangebracht. Het kan worden toegevoegd aan gezichtsmaskers (het kan worden gemengd met natuurlijke cosmetische klei), gemengd met kruidenwater of gecombineerd met hyaluronzuur. Bramenolie is in principe goed te gebruiken in combinatie met andere natuurlijke oliën of gezichtscrèmes.

Bramenzaadolie: Voordelen

 • geeft een extra stimulans voor antiverouderingsproducten;
 • brengt de talgproductie in evenwicht;
 • bestrijdt rosacea;
 • geneest acne;
 • sluit bloedvaten af;
 • houdt de hydratatie van de opperhuid in stand;
 • bevat waardevolle vitaminen, vetzuren en bètacaroteen;
 • kan worden toegepast op alle huidtypes, inclusief de couperosehuid.

Frambooszaadolie: Eigenschappen, actie en commentaar

Frambooszaadolie is iets lichter dan zijn bramenolie. Dankzij de lichtgewicht formule wordt het zeer snel door de huid geabsorbeerd en past het perfect bij alle huidtypes. Vrouwen met een volwassen huidtype zullen zeker dol zijn op framboosolie vanwege de liftende werking. Een natuurlijke frambozenzaadolie is een enorme hoeveelheid vitaminen en anti-oxidanten. Wanneer het regelmatig wordt gebruikt verbetert het de huiddichtheid en vermindert het de zichtbaarheid van fijne lijntjes.

Het is lichtgewicht formule maakt het een perfect product om te worden gebruikt als een serum worden toegepast voordat het doen van dagelijkse make-up. Frambozenzaadolie is goed voor mensen met een vette huid omdat deze een natuurlijke stof bevat die overmatige talgproductie tegengaat. Ook wordt gezegd dat deze olie een middel is tegen een geïrriteerde huid; het kan zelfs gebruikt worden voor een huid die is aangetast door psoriasis en eczeem. Framboosolie kalmeert de huid, regenereert haar en voorkomt bovendien nieuwe irritaties en schade. Tot slot is frambozenzaadolie een natuurlijke zonnebrandcrème die de huid beschermt tegen overmatige blootstelling aan de zon.

Als je huid vettig is, vatbaar voor acne, gemakkelijk verbrand of verkleurd in de zon, dan kun je met frambozenzaadolie deze schoonheidsproblemen tegengaan. Je kunt de olie ook gebruiken als je de eerste fijne lijntjes op je gezicht ziet.

Bramenzaadolie: Voordelen

 • bevat EFA die behoort tot de omega-3 en omega-6 groep;
 • is een bron van ellaginezuur (antiseptische werking);
 • ondersteunt de productie van collageen en elasticine;
 • is een natuurlijke zonnebrandcrème;
 • bevat een enorme hoeveelheid vitamine A en E;
 • brengt de talgproductie in evenwicht;
 • zorgt voor hydratatie;
 • lift en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *