Wordt jouw huid snel rood & droog? Probeer deze TOP 5 serums voor reactieve huid

Door Tess van Dijk


Vind jij het moeilijk om het beste serum voor jouw ontstoken huid te vinden? Wij zijn er voor jou! Wij hebben de meest effectieve serums tegen roodheid op een rijtje gezet, speciaal voor diegenen die last hebben van gebroken haarvaten en een gevoelige huid. Blijf lezen en ontdek producten die het proberen waard zijn.

Huidverzorgingstips tegen gebroken haarvaten en roodheid in het gezicht

Veel problemen rondom de huid die snel last krijgt van rosacea worden veroorzaakt doordat we de behoeften van de huid negeren. Mensen neigen naar willekeurige kalmerende gezichtscrèmes die juist averechts werken.

We vergeten dat er veel factoren zijn die de reactieve, rode huid irriteren, zoals hoge of lage temperaturen, giftige stoffen, huidverzorgingsproducten op basis van alcohol, ruw reinigen (scrubben) of zelfs natuurlijke ingrediënten (etherische oliën, cafeïne, extracten van chili of hypernicum).

Zachtheid is het belangrijkst. We moeten onthouden om gezichtsproducten en behandelingen te kiezen die geen droogheid of irritatie veroorzaken. Een goed passend mengsel van ingrediënten in een lichtgewicht product dat de balans kan herstellen en de reactieve huid kan verlichten. Dit is waarom een serum echt een must is. Maar, niet elk serum. Het moet kalmerende botanische extracten bevatten die voordelig werken voor de zwakke haarvaten.

Welk serum tegen roodheid kies je?

De cosmetische markt is gevuld met anti-roodheid gezichtsserums voor de huid met rosacea, maar er zijn er maar een paar die echt goed werken bij een problematische, gevoelige huid. Dit zijn de must-haves voor de mensen die last blijven houden van spataderen: de beste serums bij gebroken haarvaten?

Nr. 1: Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum
meer informatie: www.nanoil.nl

We vinden geen beter serum dan dit serum. Nanoil combineert botanische extracten die de huid verlichten en zwakke haarvaten versterken: kastanjeschors-, lindenboom en cypresextracten. Het serum is verrijkt met vitamine B3, dat de haarvaten strak houdt, en Punarnava-extract, een Ayurvedische plant bekend vanwege de verjongende eigenschappen. Ze zitten in een formule op waterbasis om makkelijk in de huid te trekken, en brengen al verlichting na het eerste gebruik. Regelmatig gebruik vermindert de rode plekken en voorkomt gebroken haarvaten en andere imperfecties.

Nr. 2: La Mer MED Anti-Red Couperose Concentrate

Een klein product met geweldige mogelijkheden. Het belangrijkste ingrediënt is Marine Care Complex, een combinatie van zeezout, algenextract en zeemodderextract. Dit unieke mengsel wordt versterkt door glycerine en silica. De ingrediëntenlijst is kort en vrij van potentiële irriterende stoffen. Dit lichtgewicht serum kalmeert de geïrriteerde huid. Regelmatig gebruik vermindert opflakkeringen, vermindert imperfecties en gebroken haarvaten en houdt het gezicht langer jong.

Nr. 3: Exuviance AntiRedness Calming Serum

Dit serum wordt aangeraden bij een gevoelige, snel geïrriteerde huid en rosacea, en wijkt af van andere serums vanwege het grote aantal ingrediënten in de lichte formule. Elke druppel bevat kastanjeschorsextract, ontstekingsremmende peptiden, extracten van algen en witte thee, cafeïne, zink en bisabolol. Ze werken allemaal samen om ontstekingen te remmen, de haarvaten te versterken en ongewenste roodheid te voorkomen. Het serum heeft een aantal keer nodig om het gezicht gladder, elastischer en kalmer te maken, en pigmentvlekken te verminderen.

Nr. 4: SkinCeuticals Redness Neutralizer

SkinCeuticals Redness Neutralizer is ontwikkeld voor een gevoelige, droge huid en acné rosacea. Het is gebaseerd op een peptidencomplex die huidirritaties en verwijde haarvaten voorkomt. Bovendien maken de antioxidanten het gezicht jonger terwijl bisabolol, zink en shea butter de rode huid kalmeren. Het SkinCeuticals Redness Neutralizer werkt op veel niveaus, waar het de rode, geïrriteerde en brandende huid ondersteunt. Je moet het alleen wel regelmatig gebruiken, minimaal eens per dag.

Nr. 5: The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%

Dit crème-achtige serum is gemaakt voor rosacea en een problematische, gevoelige huid. Omdat het rijk is aan azelaïnezuur werkt het goed tegen roodheid maar verlicht het ook hyperpigmentatie, donkere vlekken en spataderen. The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik bij rosacea. De pH-waarde is neutraal, het serum is vrij van alcohol en olie en veganistisch. Het moet ’s avonds voor het slapen gaan gebruikt worden, op een gereinigd en droog gezicht. Vermijd het gebied rondom te ogen. Test het serum van te voren op een klein stukje huid voordat je het echt gaat gebruiken.