Gezichtsverzorging avondritueel

Door Tess van Dijk


Een avondverzorgingsroutine is heel belangrijk omdat de huid zich ’s nachts het best herstelt. Daarom heeft slapen met make-up nog op een slechte invloed op je gezichtshuid. Om de huid zo lang mogelijk gezond te houden, moeten enkele regels in acht worden genomen. Hoe moet je ’s avonds je avondritueel voor gezichtsverzorging er uitzien?

Grondig verwijderen van make-up

Het avondritueel voor gezichtsverzorging moet zich richten op het nauwkeurig verwijderen van make-up. Om van alle make-up producten af te komen, gebruik je micellaire water of de OCM-methode. Beide oplossingen hebben hun voordelen: micellair water is een ongewoon mild product, terwijl OCM zeer effectief is vanuit fysisch oogpunt. Dit laatste houdt in dat de huid wordt gereinigd met oliën – oliën oplossen in oliën. Vergeet niet de huid te wassen tot het wattenschijfje wit blijft. Goed de make-up verwijderen is een must, zelfs als je thuiskomt na een vermoeiende dag. Pas daarna kunt u verder gaan naar de volgende fase – zuiveren. Pak daarvoor voor een alcoholvrij wasproduct. Alcohol heeft de neiging om de huid extreem droog te maken.

Gezichtshuid scrubben

Regelmatige scrubben van de gezichtshuid is een ander verplicht nummertje in je avondritueel voor gezichtsverzorging. In de meeste gevallen is één keer per week genoeg. Zowel kant-en-klare als doe-het-zelf producten werken; probeer eens een scrub te maken met koffie en gezichtswas of suiker. Denk er altijd aan om eerst een allergieproef te doen; we zijn ons vaak niet bewust van onze allergieën. Als je huid problemen veroorzaakt, stop dan met de fysieke scrubs op en vervang ze door enzymatische peelings.

Gezichtscrème

’s Nachts neemt de lichaamstemperatuur toe. Hierdoor neemt de huid veel gemakkelijker voedingsstoffen op. Daarom is de crème die je aanbrengt heel erg belangrijk. Een product dat je kiest moet van hoge kwaliteit zijn en rijk aan geconcentreerde verzorgende stoffen. Het huidtype en de leeftijd zijn andere cruciale criteria.

Gezichts-, nek- en borstmassage

Massage, vooral de massage van gevoelige lichaamsdelen, is aangenaam, gaat veroudering tegen en voorkomt ook nog eens rimpels. Daarom moet je dat elke avond een paar minuten doen.

Slaap

God slapen is net zo belangrijk als de keuze van de juiste huidverzorgingsproducten en de avondmassage, zo niet belangrijker. Je moet 7-8 uur per dag slapen. Anders neemt de concentratie prolactine toe door een gebrek aan slaap. Het teveel aan prolactine zorgt voor meer acne.

Avondritueel voor gezichtsverzorging hacks

Hieronder presenteren we enkele trucs om het avondritueel voor gezichtsverzorging makkelijker te maken en voor een gezondere gezichtshuid.

Breng direct na het verlaten van het bad een vochtinbrengende crème aan. Het is belangrijk omdat de huid binnen enkele minuten na een bad het meeste vocht verliest. Hoe sneller je een crème in de huid laat intrekken, hoe sneller je dit proces tegengaat.

Doe ten tweede één keer per week een scrub. Breng een dikke laag olie of cosmetische boter aan op je lichaam. Een dergelijk masker voorkomt dat de huid droog wordt. Gebruik daarvoor crèmes die rijk zijn aan vitamine A en C en herstellende proteïnen. Vitaminen en micronutriënten zijn langer actief als je ze ’s avonds aanbrengt, terwijl ze in zonlicht snel afbreken.

Als je last hebt van acne dan moet je elke dag je kussensloop vervangen. Acne staat meestal voor de bacteriën die worden overgedragen op je kussen dat je gezicht raakt. Dit ‘in contact blijven’ met een vies kussen zorgt voor een acne-uitbraak.

Sterk werkend serum of maskers zijn de beste keuze voor het slapengaan. Het is moeilijk om ze overdag aan te brengen omdat ze niet werken als make-up primers. Breng ’s nachts antiverouderingsproducten aan omdat de actieve stoffen (retinol, co-enzym Q10 of regenererende proteïnen) die ze bevatten, efficiënter werken terwijl we slapen.

Het is een goed idee om ’s avonds zachtjes de oogzone te masseren, de lymfestroom te deblokkeren en het risico op gezwollen ogen te verminderen. Schoonheidsbehandelingen zoals een ontspannende massage, micro-dermabrasie en peeling zijn geschikt voor de avondroutine. Op deze manier heeft je huid de tijd om uit te rusten en in vorm te komen voor de ochtend.

Ga ook voor ontspannende geuren in de avondlijke schoonheidsrituelen. Lavendel, gras, zeewater, citrusvruchten en cacao werken op deze manier. Bubbelbaden die zo lekker ruiken dat je in een goed humeur komt. Vergeet niet dat zowel een goed als slecht humeur op je gezichtshuid te zien is.

Neem ten slotte een glas water voor het slapengaan om de huid te redden van de nachtelijke uitdroging. Het is geen goed idee om jezelf vol te proppen met eten. Als je echt honger hebt dan kun je hoogstens een lichte snack namen. Kruidige gerechten verstoren je maag en verergeren de toestand van je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *