De beste behandeling voor de rijpere huid – zeg maar doei tegen rimpels!

Door Tess van Dijk


Een rijpere huid kan humeurig zijn. Ze heeft speciale zorg nodig om haar elasticiteit en hydratatie langer vast behouden. Welke behandelingen voor de rijpere huid zijn de moeite waard om te testen om de tekenen van veroudering te verbergen en de huid weer jong te maken?

Sommige mensen zullen verbaasd zijn over de informatie dat de term rijpe huid van toepassing is op de huid van iemand van 30 jaar oud. Na de magische grens van 25 jaar veranderen de processen die zich in de huid voordoen en de behoeften van de huid – de huid begint te verouderen. Het wordt makkelijker om uit te drogen en de elasticiteit te verliezen, wat gepaard gaat met het verlies van collageen, elastine en water. Dan verschijnen de eerste rimpels. Met het ouder worden neemt ook de bloedtoevoer naar de huid af, waardoor deze grijs en dof wordt.

Dit zijn maar een paar van de veranderingen die in de loop der jaren in de huid plaatsvinden. Natuurlijk verloopt de veroudering van de huid geleidelijk. Toch is het de snelste in het geval van een droge, gevoelige en allergiegevoelige huid. Waarom? Omdat zulke huidtypes dunner en kwetsbaarder zijn, en dus slecht beschermd tegen externe factoren zoals de zon, die de veroudering versnelt.

Hoe verzorg je de rijpe huid?

Een goede verzorging van de rijpere huid kan sommige ongewenste effecten van huidveroudering minimaliseren. Het is de moeite waard om een paar eenvoudige tips te volgen die je zullen helpen om je huid langer in goede conditie te houden. Schoonheid ligt echt in onze handen.

Basisprincipes van huidverzorging voor de rijpere huid:

  1. Bescherming tegen de zon – een zongebruind kleurtje maakt ons ouder en de zon droogt de huid uit, benadrukt rimpels en veroorzaakt verkleuring; dit effect wordt huidfotoveroudering genoemd.
  2. Regelmatige exfoliatie – het is een behandeling die de rijpe huid lekker vindt omdat het de resterende dode huidcellen reinigt en het proces van celvernieuwing versnelt.
  3. Cosmetica voor de rijpere huid – het is de moeite waard om dagelijks anti-age cosmetica te gebruiken met ingrediënten die de huid voorzien van de juiste hydratatie en vitaliteit, maar ook de elasticiteit verbeteren, bijvoorbeeld door hyaluronzuur, co-enzym Q10, vitamine C, retinol, fytohormonen, enz.

Behandelingen voor de rijpere huid

De manieren om de rijpere huid thuis te verzorgen werken niet altijd goed genoeg. Als we meer ondersteuning nodig hebben of als we onmiddellijk een duidelijk effect willen zien, kunnen we kiezen uit een speciaal aanbod van professionele en verjongende schoonheidsbehandelingen. Welke daarvan zijn de moeite waard?

VOLUMETRISCHE FACELIFT

Deze verjongingskuur wordt aanbevolen in veel schoonheidssalons en is een behandeling waarbij hyaluronzuur of polymelkzuur onder de huid wordt geïnjecteerd. Waarvoor? Om het volume van de weefsels te vergroten en de huid naar buiten te brengen op plaatsen die niet flexibel zijn en waar rimpels ontstaan. Een volumetrische Facelift verbetert de strakheid vande huid, maakt rimpels gladder, verstevigt en lift zelfs de wangen, die slap kunnen worden met het ouder worden. Een goed uitgevoerde volumetrische facelift kan het gezicht ovaal maken. Het effect is onmiddellijk en duurt tot twee jaar. Helaas moet je er aardig wat geld voor neerleggen.

SONOPHORESIS

Een minder invasieve verjongingsprocedure die gebruik maakt van echografie. Een speciaal bereid mengsel van actieve bestanddelen in de vorm van ampullen wordt op het gezicht aangebracht. Het omvat ceramiden, aminozuren, collageen, elastine, vitamine A + C + E, hyaluronzuur, aloë en fytohormonen, dat is alles wat de rijpere huid nodig heeft. Door middel van trillingen die door middel van ultrasone trillingen worden opgewekt, worden stoffen geabsorbeerd in de diepste lagen van de huid, waardoor ze zo intensief mogelijk werken. Sonoforese maakt de huid gladder, voedt, verbetert de huidskleur en verjongt deze zichtbaar.

OPVULLEN VAN RIMPELS

De populairste behandelingen zijn het opvullen van rimpels. Het opvullen van rimpels met hyaluronzuur ziet er bijvoorbeeld hetzelfde uit als bij de volumetrische behandeling, maar met een paar verschillen. De effecten duren korter – ongeveer een jaar. Tijdens de procedure wordt de vuller echter alleen geïnjecteerd in gebieden met rimpels. Het doel is om de huid glad te strijken en rimpels te verminderen, niet om het hele gezicht ovaal te verbeteren, zoals bij een duurdere versie van de liftbehandeling.

LIFTDRADEN

Een interessant alternatief voor acid lifting is het gebruik van lifting – en revitaliseringsdraden. Als we liever geen operatie willen dan is dit een goede oplossing. Het is een behandeling voor de rijpere huid, die bestaat uit het plaatsen van een dun draadje onder de huid. Het wordt ingebracht met behulp van een naald. De taak is om bepaalde delen van het gezicht te verhogen en de huidspanning op peil te houden. Liftdraden helpen bij het modelleren van de wenkbrauw, de onderkaak, de hals, de halslijn en zelfs de buste.

FOTOREJUVENATIE

Voor mensen die de interessante eigenschappen van behandelingen voor de rijpere huid willen gebruiken, maar de voorkeur geven aan minder invasieve methoden, is er fotorevujenatie. In dit geval wordt er pulserend licht op de huid afgevuurd in het zogenaamde IPL met de juiste intensiteit en golflengte. Hierdoor wordt de huid opgewarmd en gestimuleerd om collageen en elastine te produceren. Fotorejuvenatie vermindert verkleuring, maakt de huid elastisch, vernauwt de poriën en minimaliseert de zichtbaarheid van gebroken haarvaten. De behandeling is niet-invasief en er is geen speciale voorbereiding voor nodig. Helaas kunnen mensen die medicijnen nemen die de lichtgevoeligheid verhogen deze behandeling niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *