Bamboe Geactiveerde Houtskool in Schoonheidsproducten – Bondgenoot van een smetteloze gezichtshuid

Door Tess van Dijk


Steenkool, bruinkool, turf …. het is tijd voor de oosterse versie. Bamboe houtskool neemt momenteel de cosmeticamarkt stormenderhand over. Welke eigenschappen heeft het en waarom is het een ongeëvenaard beautyproduct?

De naam van de bamboe houtskool geeft aan van welke plant het gemaakt is. Het is algemeen bekend dat bamboe, vooral de jonge scheuten, van onschatbare waarde zijn in cosmetica en sterke haar- en huidverjongende en revitaliserende eigenschappen hebben. Werkt bamboe-houtskool op dezelfde manier?

INCI/ingrediënten: Houtskoolpoeder

Geactiveerde bamboe-houtskool wordt gemaakt van een speciale bamboesoort (MOSO). Het is de snelst groeiende plant ter wereld die een hernieuwbare hulpbron is. Na het maaien groeit de plant snel terug; en kan zelfs een hoogte van 30 meter bereiken.

Vanuit cosmetologisch oogpunt is het belangrijk dat bamboe-houtskool heel schoon is en in een goede omgeving wordt geproduceerd. Bamboe, bedoeld voor de productie van houtskool, wordt om de vijf jaar geoogst en verkoold in meer dan 1000 graden Celsius. Vervolgens wordt het fijngemalen.

Bamboe Geactiveerde Houtskool -Cosmetische Eigenschappen

Er is een reden waarom bamboe houtskool bekend staat als de zwarte diamant. Het geheim ligt in de unieke – onvergelijkbare met andere stoffen – mogelijkheid om verschillende schadelijke stoffen te binden (adsorptie).

Simpel gezegd: bamboe-actieve kool verzamelt (en verwijdert) alle giftige stoffen die zich op je huid hechten, reinigt deze nauwkeurig, desinfecteert en geneest alle letsels (inclusief acne), waardoor de huid perfect schoon, glad en licht wordt.

Een ander waardevol beautyvoordeel is het vermogen van bamboe-houtskool om alle onaangename aroma’s en lichaamsafscheidingen perfect te absorberen, zonder de natuurlijke beschermende barrière op de huid te verstoren. Het is geschikt voor een verstopte huid met te veel talg of bijvoorbeeld een vette hoofdhuid, of roos.

Door de lichtere huid is bamboe-actieve houtskool ideaal voor een verouderende huid met zichtbare pigmentvlekken. Het is ook geschikt voor de gevoelige huid, omdat het geen irritaties veroorzaakt, maar de huid wel verzacht en kalmeert.

Effectieve reiniging en het sluiten van de huidporiën zijn andere voordelen van bamboe-actieve houtskool – het wordt regelmatig gebruikt en geeft je gezicht een grondige reiniging, waardoor het er opvallend beter uitziet. Een zuivere, vlekkeloze huid zonder onzuiverheden, pigmentvlekken en open poriën – dat is het effect van de keuze voor bamboe-actieve koolproducten.

Bamboe geactiveerde houtskool in beautyproducten

Welke producten die rijk zijn aan deze bamboekanjer moeten we kopen om te genieten van schone, volle haren en een stralende huid? Kies vooral de meest natuurlijke. Bamboe houtskool micellair water of gezichtscrème – mag geen comedogene stoffen, parabenen of alcohol bevatten. Ze verstoren het werk van houtskoolmoleculen en verzwakken de adsorptie-eigenschappen ervan.

Wat zijn de meest effectief werkende actieve-koolproducten? Meestal zijn het de reinigingsproducten en zwarte maskers die de perfecte huidzuiverende behandeling vormen, het talgoverschot verwijderen en de poriën sluiten – een keer peer week gebruik is al voldoende.

Een andere uitstekende oplossing, vooral voor mensen die in grote steden wonen en last hebben van luchtvervuiling, is de aanschaf van een actieve bamboe-koolstof hydraterende crème. Het verwijdert niet alleen gifstoffen en onzuiverheden, maar zorgt ook voor een perfect 24-uurs mat effect en werkt als een natuurlijke antioxidant.

Als je huid te gemakkelijk talg produceert en onzuiverheden aan het oppervlak opslaat, dan kun je bamboe houtskool micellair water proberen. Dagelijks reinigen en make-up verwijderen zal veel betere resultaten opleveren. Bamboe houtskool kalmeert de huid en normaliseert de talgafscheiding, zonder de hydro-lipidale balans te verstoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *