Zelfgemaakte middeltjes voor oneffenheden en mee-eters

Door Tess van Dijk


Hoewel vlekken gewoonlijk het probleem van tieners zijn, treft deze onaangename toestand vaak ook volwassenen. Puistjes verschijnen meestal op het gezicht, de neklijn of de rug, ongeacht het type huid. Om ze te genezen, heb je een paar of een dozijn (of zelfs meer) dagen nodig. Onthoud altijd dat je ze niet alleen moet laten vallen, omdat dit kan leiden tot het ontstaan van latere puistjes. Gebruik in plaats daarvan zelfgemaakte pasta’s, zalven en toners die de genezing van puistjes versnellen en littekens en verkleuring voorkomen. Op hun beurt zijn mee-eters een mengsel van talg met een hoornachtige huid die de opening van de poriën van de huid blokkeert. Mee-eters ondergaan gemakkelijk superinfecties veroorzaakt door bacteriën, wat leidt tot puistjes. Maak kennis met recepten voor zelfgemaakte remedies voor oneffenheden en mee-eters.

Zelfgemaakte methoden om puistjes te verwijderen

Plak met honing en kaneel

Om het klaar te maken, moet je honing en kaneel combineren. Zodra je een dikke pasta verkrijgt, breng je het masker aan als een vlekbehandeling – alleen voor de puistjes en laat je het een nacht staan. Kaneel en honing staan ​​bekend om hun antibacteriële werking, die de ontwikkeling van een puistje zal stoppen. Wanneer u wakker wordt, zal de huid het masker volledig absorberen en zal het puistje aanzienlijk afnemen. Herhaal deze behandeling meerdere nachten totdat deze volledig verdwijnt.

Knoflookstempel

Knoflook bevat zink en zwavel met antibacteriële en reinigende eigenschappen. Schil het teentje knoflook en plaats het gedurende een kwartier op het ontstoken gebied en was vervolgens je gezicht grondig. Herhaal deze actie meerdere keren en je zult snel vlekken kwijtraken.

Tomatenpuree

Tomaten bevatten lycopeen (dat acne bestrijdt) en zuren met een sterk droogeffect. Bereid een tomatenpuree, pureer de groente met een vork, breng de resulterende pasta aan op de problematische gebieden en spoel na 15 minuten met water.

Kurkuma- en kokosnootoliemasker

Kurkuma heeft een sterk antibacterieel en verhelderend effect. Meng het daarom met kokosolie en breng het aan op het getroffen gebied. Een dergelijk masker zal de ontwikkeling van het puistje belemmeren.

Citrusvruchtensap

Het zuur in citrus absorbeert effectief verse puistjes. Knijp gewoon wat sap uit een citrusvrucht en gebruik een wattenstaafje om het op de vlek aan te brengen. Bedek het hele gezicht er niet mee want het kan een te sterk uitdrogend effect hebben.

Tandpasta

Gebruik een witte tandpasta in plaats van een gekleurde gel. Een dergelijk product bevat stoffen met puistjesdroogeigenschappen.

Zuiveringszout

Meng een snuifje baking soda met een paar milliliters water om een ​​dikke consistentie te verkrijgen en breng het dan 30 minuten aan op het puistje. Gedurende deze tijd zal het frisdrank het gebied van puistjesvorming reinigen en drogen en zo de genezing versnellen. Frisdrank heeft een zeer sterk effect, dus het mag niet vaker dan één keer worden gebruikt.

Zelfgemaakte remedies voor mee-eters

Pijnboomolie

Het is een goedkoop product dat kan worden gekocht bij een apotheek. Het moet worden gemengd met petroleum of kerosine in een hoeveelheid van 10 ml olie en 40 ml kerosine. Breng het vervolgens op een wattenschijfje aan en veeg uw gezicht er voorzichtig maar stevig mee af. Sommige vrouwen reageren slecht op de geur van deze irriterende stof, dus tijdens de avondverzorging is het de moeite waard om het te wassen met warm water en een zachte vochtinbrengende crème aan te brengen. Je kunt de olie ook gebruiken om een ​​stoomsauna thuis voor het gezicht te bereiden; Om dit te doen, giet je gewoon 10-15 ml olie in een kom met heet water en houd je je hoofd ongeveer 10 minuten bedekt met een handdoek boven de dampen.

Aspirine toner

Het exfolieert de huid en reinigt de poriën en als gevolg verwijdert het mee-eters. Om het voor te bereiden, lost u ongeveer 15 tabletten aspirine op in 100 ml water. Voor een optimale consistentie en extra antibacterieel effect, kunt u een beetje glycerine of dennenolie toevoegen. Bewaar de toner 2 weken in de koelkast en veeg het gezicht elke dag schoon.

Schuim van melk en rijst

Om het klaar te maken, volstaat het om melk over rijst te gieten, het een paar uur te laten staan ​​en te mengen. Gebruik de resulterende homogene pulp om het gezicht te reinigen en maak zachte bewegingen. Spoel de huid vervolgens af met warm water. Scrubben in de avond.

Accessoires en apparaten die mee-eters helpen bestrijden

Gezichtsreinigingsborstels

Gezichtsreinigingsborstels zorgen voor een grondige exfoliatie en een massage in één keer. Ze moeten niet te hard worden ingedrukt en in het geval van een extreem gevoelige huid is het beter om hele zachte haren te gebruiken of volledig op te geven. Bovendien vereist een dergelijke gezichtsborstel grondig en regelmatig wassen, anders wordt het een habitat voor bacteriën.

Porie reinigingsapparaat

Het is de moeite waard om elektrische apparaten te proberen die de poriëninhoud opzuigen. Om ze te gebruiken, bevochtigt u de huid met een waternevel die door de stofzuiger wordt geproduceerd en vervolgens langs de huid. Was vervolgens je gezicht en breng een vochtinbrengende crème aan. Dit soort apparaten is niet de beste oplossing voor de capillaire en zeer gevoelige huid, omdat ze kneuzingen kunnen veroorzaken.

Hoe het gevecht met mee-eters te winnen?

Voor de bestrijding van meeëters, vermijd zeep en droog- en huidirriterende ingrediënten in cosmetica, zoals menthol en alcohol. Al deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat de huid afbladdert en leiden daardoor tot verstopping van de poriën met dode epidermale cellen. Gebruik geen dikke crèmes, tenzij je ze echt nodig hebt. Wat meer is, exfoliate de huid regelmatig met een crème of salicylzuur-bevattende vloeistof (BHA) die je zal helpen dode cellen te verwijderen. Bovendien dringt dit ingrediënt de poriën binnen en verbetert daardoor hun vorm en laat talg ontsnappen boven het huidoppervlak.

Verder is het een goed idee om een ​​dermatoloog te bezoeken. Een voorgeschreven retinoïde crème normaliseert de celproductie en verbetert de werking van de poriën. Niets belet u om verfraaiing- en conditioneringsbehandelingen in de schoonheidssalon te proberen. Chemische peelings, microdermabrasie en laser-exfoliatie zijn de meest aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *