Wat te gebruiken en hoe acne te verzorgen?

Door Tess van Dijk


Het kan een onaangename schok zijn: tot nu toe, mooie, jonge ogende huid die plotseling … begint te rebelleren. Je begint puistjes en mee-eters op het gezicht te zien, evenals overtollig talg waardoor de huid onaantrekkelijk schijnt. Overmaat talg veroorzaakt ook een aantal ontstekingsaandoeningen op de huid, wat acne en nadelige, lelijke huidveranderingen verder verergert. Hoe dergelijke huidproblemen te bestrijden? Welke cosmetica zou in een tienerschoonheid moeten voorkomen?

Bij het zoeken naar cosmetica voor acne-gevoelige huid, moet u zich realiseren dat hun gebruik niet alleen wordt bepaald door hygiënische doeleinden, maar ook … een helende. Een goede anti-acne cosmetica werkt als een medicijn, meer specifiek, als een anti-acnebehandeling. Daarom moet hun selectie goed doordacht en gepast zijn. Het is de moeite waard eraan te denken dat cosmetica vaak niet genoeg is om acne te verwijderen (vooral met zijn agressieve, intense vorm). Hun samenstelling en type zijn van groot belang.

Anti-acne cosmetica – soorten

Bij het verzorgen van de acnehuid is een gezichtscrème misschien niet genoeg. De sleutel tot succes is het reinigen van het gezicht met speciale cosmetica – alleen goed voorbereide huid absorbeert voldoende ingrediënten in de gezichtscrème. Om een ​​overwinning te behalen in de strijd tegen acne, moet je een paar gespecialiseerde producten gebruiken die hun eigenschappen aanvullen en een uitstekende remedie voor onvolkomenheden vormen. Ze bevatten:

  • reinigende cosmetica (gels, schuimen / mousses) – ze verwijderen alle onzuiverheden en overtollig talg van het gezicht, kalmeren de huid en herstellen de bacteriële balans, normaliseren seborrhea en verzuren de huid door de pH in balans te houden.
    Gelaatsgels, gel voor jonge huid (hebben vaak antibacteriële en antiseptische effecten) en verschillende soorten micellair water met antibacteriële middelen die zijn gebaseerd op plantaardige ingrediënten of – recentelijk populaire – actieve kool die perfect alle onzuiverheden uit het gezicht verzamelt.
  • Exfoliërende gezichtsscrubs – met acnehuid is het beter om niet naar een traditionele scrub te reiken, wat bestaat in mechanische exfoliatie van de epidermis (een dergelijke procedure kan alleen de bacteriën op het gezicht verspreiden en acne verergeren). Desalniettemin is huidreiniging uitermate belangrijk, dus geef niet op met schillen, maar kies degene die geen wrijving vereist (gommage of enzymschil zal beter zijn). Met een vette en acnehuid kun je ze 2-3 keer per week gebruiken.
  • Bacteriostatische cosmetica – zijn gespecialiseerde producten die zeer nuttig zijn bij het behandelen van een sterkere vorm van acne, of met zijn papule-pustuleuze variant. Ze moeten ’s ochtends en’ s avonds worden gebruikt – producten van dit type remmen de vermenigvuldiging van bacteriën en dus genezen ze in de loop van de tijd acneveranderingen in het gezicht. Bacteriostatische cosmetica exfoliëren ook dode huidcellen, daarom is het voor de duur van hun gebruik beter om het gebruik van andere gezichtschillen te beperken of een dermatoloog te raadplegen.
  • Normaliseren toners – toner is sinds kort een zeer ondergewaardeerde cosmetica, ondertussen kalmeert niets de huid en herstelt niet de juiste pH beter dan een toner. Degene die zich toelegt op de acne-gevoelige huid reguleert ook de afscheiding van talg.
  • Speciale crèmes voor de nacht – hoewel een jonge huid voor de dag en voor de nacht niet het gebruik van andere cosmetica vereist – volstaat één gezichtscrème. Het is echter anders, wanneer u worstelt met sterke acne en zeer vervelende seborrhee. Dan is het de moeite waard om een ​​speciaal geselecteerde nachtcrème te gebruiken die een ander effect heeft dan “overdag”: het exfolieert de huid, geneest en vermindert acne, reguleert talg, verenigt zijn tonus en ontsiert, reinigt en vernauwt de poriën.
  • Antibacteriële en matterende maskers – gezichtsmaskers geven verlichting en verbeteren het uiterlijk van de huid. Hun actie is oppervlakkig, maar ze geven zeker comfort en matteren de teint gedurende vele uren, waardoor de conditie wordt verbeterd en acne wordt verlicht. Idealiter, als ze zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten – als je op zoek bent naar een goed antibacterieel masker dat ook reinigende en regulerende talg heeft – probeer dan een natuurlijke, groene klei – je kunt het mengen met kruidenhydrolaat, water of natuurlijke toners om een speciale pasta die op je gezicht moet worden aangebracht. Nadat het masker droog is geworden, wast u het af met lauw water.
  • Natuurlijke oliën – het blijkt dat olie perfect talgafscheiding reguleert en seborrhee vermindert. Hoe is dat mogelijk? Vooral omdat de meeste oliën squaleen bevatten, een bestanddeel van menselijke vetafscheiding dat het werk van talgklieren in evenwicht houdt. Tegelijkertijd geven oliën de huid een volledige set vitamines en mineralen, werken antiseptisch en helpen acne-laesies te genezen. Het is het beste om de oliën ’s nachts aan te brengen. Als je ze op je huid wilt proberen, pak dan de jojoba- of kokosolie – ze bevatten de meeste squaleen.
  • Antibacteriële concealers en ter plekke helende preparaten – ze zijn erg handig in dagelijkse make-up of met extreem hardnekkige vlekken, omdat ze het regeneratieproces versnellen en lokale huidveranderingen helpen bestrijden. Concealers maskeren perfect de imperfecties en maken de gehele make-uptoepassing een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *