Een gezichtscrème die echt werkt. Hoe kies je de juiste cosmetica voor je huidtype?

Door Tess van Dijk


Crème is een basiscosmetica voor het gezicht dat door zowel vrouwen als mannen wordt gebruikt. Weet je dat het niet effectief is als het niet overeenkomt met ons huidtype ?!

De eerste en de belangrijkste regel van huidverzorging zegt dat er geen universele cosmetica is. Ieder van ons moet zorgvuldig zijn en zjn eigen huid observeren om het type en behoeften te leren kennen om vervolgens een product te kiezen met de juiste samenstelling, consistentie en behandelplan. Hetzelfde geldt ook voor gezichtscrème.

Welke gezichtscrème kiezen?

Het is belangrijk om na te denken over de crème die we willen kopen. Het is goed om aandacht te besteden aan iets meer dan de prijs en het merk. Wat belangrijker is, is dat het een grotere impact heeft en de effecten duidelijk zichbaar worden. Het is een goed idee om cosmetica te kiezen met een eenvoudige samenstelling waarin alleen stoffen voorkomen die we kennen en waarvan we weten hoe ze werken. Als de INCI-lijst erg lang en onontcijferbaar is, is het beter om dergelijke cosmetica te vervangen door een zelfgemaakte bereiding – de effecten kunnen zwakker zijn, maar we zullen er zeker van zijn dat de ingrediënten die we gebruiken natuurlijk zijn en dat het product geen conserveermiddelen en mogelijk irriterende stoffen bevat .

De beste crème voor de droge huid

Welke crème te kiezen wanneer onze huid erg droog is? Eentje die intens hydrateert (bijvoorbeeld hyaluronzuur, dat watermoleculen in de huid combineert en niet laat ontsnappen), maar ook de onaangename spanning van de huid vermindert en irritaties verzacht. Het moet ook wat vitamines en mineralen bevatten, waardoor de droge huid glad, glanzend en zacht is. Het is de moeite waard om te vermelden dat de crème voor de droge huid een rijke, dikkere formule moet hebben, maar tegelijkertijd goed moet worden opgenomen.

De juiste crème voor een rijpe huid

In het geval van een rijpe huid is de keuze voor gezichtscrème veel moeilijker dan in elk ander geval, omdat een rijpe huid uitgebreide zorg vereist. Het is belangrijk dat het hydrateert, voedt, irritaties kalmeert, regenereert en ook anti-aging effecten biedt. Om deze reden heeft een ideale gezichtscrème voor een rijpe huid een lichte formule die bestaat uit een geconcentreerde reeks ingrediënten – vitamines (vooral ‘de vitamine van de jeugd’ – vitamine E), mineralen, vetzuren, peptiden, co-enzym Q10, collageen, enz. Al deze zijn verantwoordelijk voor het herstellen van de stevigheid van de huid.

De perfecte crème voor vermoeide huid

Vermoeide huid is uitgedroogd, saai, vaal, met kenmerkende onder-ogen-zakken en donkere kringen. Welke crème zou het beste zijn voor een dergelijke huid? Een die zijn toestand zal herstellen. Het moet een set natuurlijke ingrediënten bevatten met het effect van zeer intens voedende, vochtinbrengende, regenererende en verbeterende microcirculatie (waardoor de huid een gezonde kleur krijgt en donkere kringen verdwijnen).

De crème voor acne en vette huid

De meest voorkomende fout bij de verzorging van een vette huid met neiging tot acne is het gebruik van een groot aantal make-up producten, die de glans zouden moeten wegnemen, de imperfecties van de huid zouden maskeren en de huidtint zouden egaliseren. Het belangrijkste is echter de gezichtscrème – overmatige make-up kan alleen de conditie van uw huid beschadigen. Welke ingrediënten moet de crème voor acne-gevoelige huid bevatten? Antibacteriële, ontstekingsremmende en reinigende stoffen die ook de poriën verstevigen, de talgklieren reguleren en ook het gezicht hydrateren en voeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *