Wimper verzorging: Heeft het aanbrengen van wimperserums zin?

Door Tess van Dijk


Iedereen wil lange, dikke en mooie wimpers, maar niet iedereen begrijpt de basisprincipes van de verzorging ervan. Naar verluidt grijpen we in meer dan 80% van de gevallen naar wimperserums, en iets minder vaak naar wimperextensions. Het is de moeite waard om na te gaan of elk wimperserum dezelfde resultaten oplevert en of het zin heeft om dergelijke wimperversterkers toe te passen.

De conditie van de wimpers bepaalt hoe ze eruit zien – of ze goed gehydrateerd, gevoed en sterk zijn. Het is ook vermeldenswaard dat hun groeipotentieel van persoon tot persoon verschilt. Er is vastgesteld dat de lengte, de dikte en het volume van onze wimpers genetisch bepaald zijn. In de meeste situaties wordt het enorme potentieel van de wimpers echter niet volledig benut door de manier waarop we mascara aanbrengen, oogmake-up verwijderen en de wimpers dagelijks verzorgen. Dit geeft aan dat ieder van ons de mogelijkheid heeft om mooiere en vollere wimpers te hebben, maar we moeten iets harder werken om dit te bereiken. Welke wimperbehandelingen en volumeverhogende procedures zijn het meest effectief?

De meest effectieve methoden om mooie wimpers te krijgen

Het belangrijkste om mee te beginnen is het ontwikkelen van uitstekende eetgewoonten en het lichaam van binnenuit gehydrateerd houden, want schaarse wimpers, broze nagels en dun haar zijn tekenen van een zwakke organisatie. Helaas is het nuttigen van de juiste voedingsmiddelen niet voldoende, want grotere wimpers hebben hulp van buitenaf nodig. Alleen dan worden ze gezond, krachtig en langlevend. Er zijn een paar mogelijkheden om de wimpers te verzorgen, zodat iedereen een manier kan ontdekken die voor hem of haar het beste werkt:

  • behandelen van de wimpers met castorolie
  • aanbrengen van vaseline
  • komen van de wimpers en massage van de ooghuid
  • aanbrengen van wimperserums
  • gebruik van verzorgende mascaraproducten

Wanneer alle andere thuis wimperbehandelingen (natuurlijke oliën, schoonheidscrèmes, enz.) falen, zit er niets anders op dan een wimperverlenging (1:1 of 2:1 methode) te overwegen. Dit is echter niet de goedkoopste keuze, en dergelijke cosmetische behandelingen leveren vaak resultaten op die er verre van natuurlijk uitzien. Kies daarom, voordat u een afspraak maakt bij een schoonheidsspecialist, voor de beste techniek om mooie wimpers te krijgen, namelijk regelmatig gebruik van een wimperserum.

Serum voor de wimpers. Hoe werkt het?

Wanneer we niet helemaal tevreden zijn met het uiterlijk van onze wimpers, gebruiken we vaak enhancers. Het zijn doorzichtige en voedende eyeliners die er vrijwel identiek uitzien, een heerlijk handig borsteltje hebben dat het aanbrengen vergemakkelijkt, en langs de wimperlijn moeten worden verspreid (althans in de meeste gevallen, want er zijn enkele uitzonderingen wat betreft de toepassing). Wat maakt ze zo krachtig?

Een goed geformuleerd wimperserum dringt door in de opperhuid om de follikels te bereiken (daarom is het van cruciaal belang de aanwijzingen te volgen en het serum aan te brengen bij de wortels van de wimpers). De follikels zijn immers de plaats waar elke wimper wordt geboren. Een wimperserum kan dus de essentiële voedingsstoffen bieden die de wimpers sterker, veerkrachtiger en regenererend maken. Nadat de wimpers hersteld zijn en minder snel uitvallen, kunnen ze na verloop van tijd sneller en dikker beginnen te groeien.

Is elk wimperserum in staat om de wimpergroei te stimuleren?

Het gebruik van een wimperserum heeft alleen zin als u het juiste product kiest – niet zomaar een serum, maar een met de beste combinatie van chemische stoffen. Het uiteindelijke resultaat wordt bepaald door de inhoud, zoek daarom naar een product met de meest natuurlijke samenstelling en dat gevuld is met chemicaliën die de wimpergroei echt kunnen bevorderen (bijv. peptiden, baicaleïne). Hoe minder ingrediënten, hoe beter.

De toedieningstechniek is ook belangrijk; het serum over de hele wimperlengte verdelen werkt averechts omdat de voedingsstoffen moeten worden overgebracht naar het “levende” deel van de wimper, namelijk de follikel. Dit gezegd zijnde, zijn de meest doeltreffende wimperserums diegene die bij de wortels van de wimpers moeten worden aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *