Wallen Onder De Ogen. Hier Is Hoe Je Voor Eens en Voor Altijd Van Dit Probleem Afkomt

Door Tess van Dijk


Opgeblazen oogleden en wallen onder de ogen zijn erger dan een nachtmerrie, omdat ze de wereld laten zien dat we een vreselijke dag hebben, ernstige problemen, of dat we een slapeloze of zware nacht hebben gehad. De meeste mensen zien iemand met wallen en donkere kringen onder de ogen op deze manier. De bron van deze gebreken kan echter iets anders zijn dan een stressvolle persoonlijke omstandigheid. Wat veroorzaakt wallen onder de ogen? Hoe kom je er voorgoed van af? Lees verder om te ontdekken hoe u een uitgerust gezicht kunt krijgen.

Wat zijn wallen onder de ogen precies?

Wallen onder de ogen is een veel voorkomende naam voor een huidprobleem dat kan worden omschreven als zeer ontsierende wallen die het onderste ooglid en het huidgebied eronder aantasten. Lymfe die in het gebied onder de ogen zit in plaats van verder te stromen, veroorzaakt de zwelling.

Natuurlijk zijn er tal van oorzaken voor wallen onder de ogen, en ze kunnen helemaal niets te maken hebben met stress of een moeilijke nacht. In feite komen donkere kringen en wallen vaker voor dan donkere kringen. Dit laatste is het gevolg van ophoping van gifstoffen in de lymfebanen en een vertraagde circulatie om onbekende redenen.

Wallen onder de ogen – oorzaken

De lijst van oorzaken van wallen onder de ogen is vrij lang en divers. Kijk maar eens:

 • zittende levensstijl en gebrek aan lichaamsbeweging
 • slechte eetgewoonten en een ongezond dieet
 • te veel zout
 • te veel alcohol en koffie
 • roken van sigaretten
 • verkeerde huidverzorgingsproducten (bv. te zwaar of te intensief werkend)
 • te ingrijpend verwijderen van make-up
 • gebrek aan een grondige reiniging (bv. slapen met make-upresten)

Hoe kom ik van wallen onder de ogen af?

Het spreekt voor zich dat je een goede nachtrust moet hebben als de wallen onder je ogen veroorzaakt worden door een slaaptekort, wat gelukkig vrij eenvoudig te verhelpen is. Wanneer de wallen onder de ogen veroorzaakt worden door iets anders dan een late nacht, wordt het iets lastiger.

Stop om te beginnen met alle huidverzorgingsproducten die een nadelig effect kunnen hebben op uw oogcontouren en lymfe in de weefsels kunnen doen ophopen. Vervang ze door zachte cosmetica, bij voorkeur een gel of een voedend serum. Een andere effectieve optie is het gebruik van een natuurlijke olie of koffieboonextract dat de circulatie verhoogt en lymfostase voorkomt. Buckeye-extract, ginseng biloba, ribwort weegbree, groene koffie en komkommer zijn ook vermeldenswaardige ingrediënten. De extracten van deze planten verhogen de lymfestroom.

Eenvoudige methode om wallen te verminderen

Als je snel van wallen onder de ogen af wilt, gebruik dan deze eeuwenoude methode. Komkommerschijfjes zijn de teek. Leg ze in de koelkast om af te koelen, waardoor je later betere resultaten krijgt. Het goede nieuws is dat komkommer niet alleen lymfostase behandelt, maar ook donkere kringen verheldert als je die hebt.

Een andere beproefde methode is het gebruik van theezakjes, groene of witte. Brouw twee theezakjes en leg ze in de koelkast om af te koelen. Als ze koud zijn, leg je ze op de ogen en laat je ze een paar minuten hun werk doen.

De laatste suggestie is het gebruik van een jade roller, een eenvoudig en goedkoop huidaccessoire. De jade steen blijft lang koel, en de massage met dit instrument laat een gladde huid zien zonder tekenen van wallen.

Hoe voorkom je wallen onder de ogen

Is het mogelijk om wallen onder de ogen te voorkomen? Ja, er zijn bepaalde beproefde methoden die eenvoudig toe te passen zijn! Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Zorg dat u ’s nachts voldoende slaapt. Gun uzelf ten minste 7 uur slaap.
 2. Het is belangrijk om te erkennen dat het nemen van een paar momenten gedurende de dag om achterover te leunen en te ontspannen een grote invloed heeft op uw fysieke uitstraling en gezondheid.
 3. Consumeer veel mineraalwater en kruideninfusies. Deze eenvoudige methode zal uw lichaam helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen.
 4. Ondanks het feit dat het moeilijk kan zijn, streef ernaar minder stimulerende middelen en medicijnen te gebruiken.
 5. Beperk uw inname van zoute voedingsmiddelen.
 6. Wees voorzichtig met uw huid wanneer u make-up verwijdert.
 7. Zorg ervoor dat de huidverzorgingsproducten die u gebruikt geschikt zijn voor uw huidtype en aan de huidige eisen voldoen. Ga ook op zoek naar cosmetica die ten minste één van de bovengenoemde extracten bevat.
 8. Pak een jade roller en masseer de huid rond uw ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *