Hittebescherming voor het haar: TOP 10 PRODUCTEN [ranking]

Het haar veilig houden van hoge temperaturen tijdens het stylen met warmte is één van de belangrijkste aspecten van bewuste haarverzorging, wat (helaas) vaak genegeerd wordt. De pijnlijke waarheid is dat de hitte van een föhn, stijl- of krultang bijdraagt aan het beschadigen van het haar waardoor het uitdroogt. Wees je bewust van de destructieve consequenties van vaak stylen met warmte. We moeten alles doen wat we kunnen om onze lokken adequate bescherming te bieden.

Het goede nieuws is dat we onszelf een goed kapsel (met hitte tools natuurlijk) kunnen geven om de lokken te beschermen. Het enige wat je hoeft te doen is een goed presterende thermische beschermende spray, de beste voeden ook en laten het haar er beter uitzien! Welke beschermende spray kies je? Hieronder vind je de leidende haarproducten die het risico op schade door hitte minimaliseren. Bekijk onze ranking en kies de hittebescherming die het best bij jou past.

Wat is een hittebeschermende spray?

Hittebeschermende spray, ook bekend als thermische spray of thermische beschermende spray, is momenteel één van de populairste trends op het gebied van haarstyling. Voordat je denkt dat het overbodig is moet je eens nadenken over hoeveel voordelen dit product eigenlijk brengt. Met maar één cosmetica kan je het uiterlijk van jouw lokken verbeteren en ze beschermen tegen beschadiging door hitte.

Zelfs het gebruik maakt een hittebeschermende spray een product dat het waard is om bij de hand te hebben: je sprayt de spray simpelweg op je lokken voordat je met een föhn of stijltang aan de slag gaat, of voordat je naar het strand gaat. Ja, dat klopt: een product zoals een thermische spray behoudt het vocht in de lokken als je gaat zonnebaden of rondloopt met je vrienden in de zon.

Door deze simpele stap te nemen kan je stoppen met zorgen maken over onherstelbare schade als de temperatuur stijgt. Geen uitdroging, droogheid en geen gespleten puntjes. Het is ongelooflijk dat je een hittebeschermende spray in een paar minuten aanbrengt maar daarmee kan genieten van veel en langdurige effecten.

TOP 10: HITTEBESCHERMING VOOR HET HAAR

1

Nanoil, Heat Protectant Spray

Eén van de nieuwste producten van Nanoil (de Heat Protectant Spray) is nummer één onder de thermische sprays. Het voldoet niet alleen aan alle eisen van een goed presterende thermische spray maar krijgt ook enthousiaste reviews van gebruikers. De Nanoil Heat Protectant Spray is heel effectief: het zorgt ervoor dat het haar niet gefrituurd wordt, zelfs als de styling tool 220 graden Celsius bereikt. De formule is geschikt voor alle haartypen. Deze thermische spray van Nanoil wordt aanbevolen door haarspecialisten en tevreden gebruikers en is één van de best verkochte en best beoordeelde haarproducten om het haar mee te beschermen tegen hitte.
Meer lezen
2

Kevin Murphy, Ever Smooth

De Ever Smooth thermo spray is een aanbod van het prestigieuze en wereldbekende haarmerk Kevin Murphy. Het product is ontwikkeld voor diegenen die hun haar willen beschermen tijdens het föhnen, en voor de mensen die van perfect gladde en getemde lokken houden. Het is interessant dat Ever Smooth alleen begint te werken als het blootgesteld wordt aan de warmte van een föhn. Wat doet het precies? Het gaat pluis tegen en creëert aangenaam glad haar. Maar, deze thermische spray gaat ook klitten tegen en zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om een mooi kapsel te creëren. Het lijkt ook de levensduur van elk kapsel te verlengen.
Meer lezen
3

Ouai, Heat Protectant Spray

Een ander vrij populair product dat goed beoordeeld wordt (vooral door bloggers) is deze lichtgewicht thermische spray. Het is beschikbaar in een soort deodorant-vorm en geeft het haar kracht, glans en vooral bescherming. De Ouai Heat Protectant Spray lijkt de oplossing voor degenen met extreem delicaat en fijn haar. Hoewel sommige mensen klagen over de prijs en de kleine inhoud beschermt deze thermische spray het haar zelfs tegen extreem hoge temperaturen. Het biedt glanzend, gezond uitziend haar dat bestand is tegen beschadiging door hitte bij het stylen met warmte. Als we het over de formule hebben, dan bevat het product van Ouai kostbare thermische poylmeren die hitte tegengaan en de kleur langer mooi houden. Het beste deel is dat je van deze effecten kunt genieten zonder in te hoeven leveren op het gebied van volume.
Meer lezen
4

Bumble and Bumble, Hairdresser’s Invisible Oil

Deze thermische beschermende spray van Bumble and Bumble is beschikbaar in twee maten. De kleinere is perfect voor op reis, dus je kunt hem altijd meenemen als je naar een zonnige plek gaat. Zoals de naam al suggereert bevat dit product plantaardige oliën die verantwoordelijk zijn voor het beschermen tegen schade door UV-straling en vochtverlies. Het product bevat olie dus de formule werkt het best op uitgedroogde en beschadigde lokken, alleen op dit haartype kan de thermische spray volledig intrekken zonder het haar te verzwaren. De prijs is wat hoger maar de inhoud compenseert dat. De tropische geur van Bumble and Bumble Hairdressers's Invisible Oil werkt in zijn voordeel. Het mengsel van zes plantaardige oliën beschermt het haar tegen schade, helpt veerkracht te creëren, behoudt hydratatie en zorgt ervoor dat het haar niet statisch wordt.
Meer lezen
5

Davines, Melu Hair Shield

Davines bewijst weer dat je prachtige resultaten kunt leveren als je haarproducten creëert door zorgvuldig de ingrediënten te selecteren. Deze thermische spray maakt de gehele serie voor hittebescherming (Melu) perfect compleet. Mooi ontwerp en verzorging zijn twee eigenschappen van vele Davines cosmetica. Als het aankomt op Melu Hair Shield, dan vormt dit een barrière om het haar zodat het veilig blijft van hitte van een stijltang of föhn. Het wordt aangeraden voor lange, beschadigde lokken. Deze thermische spray gaat schade door hitte op de lokken tegen, voorkomt pluizig en statisch haar. Villalba-zaadextract dat te vinden is in Davines Melu Hair Shield levert voedingsstoffen en voorkomt breuk, waardoor je een zachter en glanzender kapsel krijgt.
Meer lezen
6

Moroccanoil, Perfect Defense

Als je op zoek bent naar een product dat schade van blowouts voorkomt en vocht opslaat in de haarschacht, dan kan Moroccanoil Perfect Defense een goede zet zijn. Het haar ziet er niet vet uit, de spray geeft glans en verbetert de veerkracht. Bovendien is het perfect voor alle haartypen, inclusief extreem droog en verouderd. De voedende formule is verrijkt met arganolie en provitamine B5 die het haar hydrateren en het uiterlijk verbeteren door schade door warmte te voorkomen. Olie gewonnen uit arganpitten is rijk aan EFA's en antioxidanten die samen zorgen voor beter uitziend en handelbaar haar. Provitamine B5 zorgt op zijn beurt voor hydratatie en meer glans. Door deze twee ingrediënten is Moroccanoil Perfect Defense in staat het haar te beschermen.
Meer lezen
7

Philip B, Thermal Protection Spray

Nu iets voor degenen die zoeken naar een product dat beschermt tegen hitte, stylen makkelijker maakt en meer volume geeft. Philip B Thermal Protection Spray is een 3-in-1 product en bevat olijfolie, shea butter, sesamolie, zoete amandelolie en saffloerolie, om er een paar te noemen. Deze grote hoeveelheid oliën werken voor beschadigd haar dat zwakker wordt als het blootgesteld wordt aan hoge temperaturen. Hoe kan dat? Omdat de oliën vocht opslaan in het haar en voedingsstoffen leveren. Naast de plantaardige oliën bevat deze thermische beschermende spray ook aminozuren die schade aan het haar herstellen. De rijke formule gaat splijten, dofheid en breken tegen. Als het op  het haar gebruikt wordt, dan creëert de Philip B Thermal Proctection Spray een onzichtbaar schild dat de lokken isoleert tegen de negatieve impact van UV-licht, zeezout en hitte.
Meer lezen
8

Kerastase, Chronologiste Thermique Regenerant

Dit product is meer een hittebeschermende balsem in een verstuiver voor eenvoudig gebruik. Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant wordt aanbevolen voor overbelast haar dat dagelijks gestyld wordt met warmte. Het beschermt de lokken tegen hoge temperaturen door een beschermend laagje aan te brengen dat vocht en voedingsstoffen opslaat in het haar. Sommige gebruikers zeggen dat dit product zwak haar meer body geeft. Dit is een effect wat weinig hittebeschermende sprays hebben. Zonder het haar te verzwaren minimaliseert de Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant het risico op schade door hitte, splijten en broosheid. Deze rijke thermische beschermer combineert edelweiss-stamcellen met gemberwortel en maakt het haar gladder, pluisvrij en gemakkelijk te stylen.
Meer lezen
9

Keamon, 13 Heat Spray

Een grote inhoud en een lage prijs, erg aantrekkelijk voor klanten! Maar zijn dit de enige 2 redenen waarom mensen de Keamon 13 Heat Spray kopen? Deze thermische spray weet hoe hij het haar veilig moet houden tijdens het stylen met warmte. Dit is een vrij lichte formule, geschikt voor normaal, zwak en beschadigd haar. In de fles vind je een waardevolle antioxidant (ferulinezuur) die vrije radicalen tegengaat. Procyanidinen afkomstig uit druivenpitten zijn ook goed in het neutraliseren van de negatieve impact van vrije radicalen. Het is ook de moeite waard om te benoemen dat de Keamon 13 Heat Spray werkt als een zonnebrand op het haar. Het creëert bescherming tegen hitte, maar gaat ook pluizig en statisch haar tegen waardoor het beter handelbaar wordt. Sommige gebruikers geven wel aan dat de spray, ondanks de grote inhoud, niet lang mee gaat.
Meer lezen
10

CHI 44, Iron Guard Thermal Protection Spray

De CHI 44 thermische spray is zonder twijfel de beste oplossing die in elke tas past, maar is het ook geschikt voor iedereen? Deze spray wordt aanbevolen voor het stylen van droog haar met een stijl- of krultang. De CHI 44 Iron Guard Thermal Protection Spray werkt perfect tegen pluizig of statisch haar in de winter. Het product bevat Cationic Hydration Interlink dat vocht opslaat in het haar. De zijde-eiwitten trekken in de lokken om ze van binnenuit sterker te maken en beter bestand tegen schade door warmte. De lokken worden met deze thermische spray gladder en fijn om aan te raken. Ook kan het haar makkelijk gekamd worden.
Meer lezen