DIY oogschaduw en lippenstift palet

Door Tess van Dijk


Al je favoriete oogschaduw en lippenstift opgeslagen op een plaats? Ja, deze droom kan werkelijkheid worden! Het vergt een ​​beetje tijd om je eigen cosmetische palet maken, maar het loont. Zo’n gadget is vooral handig als je cosmetica veel ruimte in beslag neemt in je badkamer of op je kaptafel. Door het verzamelen van cosmetica op een plek, zul je in staat zijn om alleen de cosmetica die je echt nodig hebt te gebruiken. Je eigen palet kan bestaan ​​uit oogschaduw en lippenstift van je favoriete kleuren of degene die trendy zijn.

Hoe kun je je eigen palet samenstellen? Uiteraard kunnen dergelijke accessoires worden gekocht bij een drogist of online. Je kunt ook CD doosjes en of andere soortgelijke doosjes gebruiken die gevuld kunnen worden met vakken van verschillende groottes. Het enige probleem is om de compartimenten te bevestigen aan het doosje. In de meeste gevallen wordt oogschaduw verkocht in metalen compartimenten. Dergelijke elementen kunnen door een magneet worden gehecht. Een dubbelzijdige tape of een goede lijm zal even goed werken. En hoe kun je een lippenstift vastzetten in het palet? Natuurlijk, moet je de kleuren kiezen die je zou willen hebben in je palet, vervolgens verkruimel je de lippenstift en warm je het op, door het plaatsen van de stukken lippenstift in een lepel en deze te verwarmen boven een kaars of een pit van het fornuis. Uiteraard smelt je slechts één kleur per keer. Volgende, giet je het mengsel in het palet. De lipstick zal na een bepaalde tijd weer stevig worden.

Hoe kun je je eigen palet bereiden vanuit het niets? Je kunt beginnen met een bezoekje aan een winkel waar je houten kistjes of smalle doosjes kunt kopen met decoratieve bevestigingsmiddelen. Kijk ook naar decoratief papier, bijvoorbeeld, de degene die je gebruikt voor kaften, lijm, sommige ornamenten zoals stickers, zacht materiaal, zoals een spons, schaar, een liniaal en een potlood. Als het je is gelukt om alle benodigde materialen te verzamelen, kun je beginnen met de productie van de behuizing van je palet. Neem het decoratieve papier en stempel over de breedte en lengte van de doos. Vervolgens lijm je dit vast aan de buitenste delen van het doosje en vouw je het papier naar binnen. Het deksel van de doos kan ook worden bedekt met stickers. Neem nu een spons en knip deze op maat zodat de spons aan de binnenkant van het doosje past. Vervolgens neem je de op maat gemaakte spons uit de doos en knip je hier cirkels of vierkanten in om compartimenten te maken voor je oogschaduw en lippenstift. Plaats de spons terug in de doos en en lijm deze vast in de doos en vul de compartimenten met je cosmetica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *